Παθήσεις θυρεοειδούς

Παθήσεις θυρεοειδούς

Ο Θυρεοειδής αδένας είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται στη βάση του τραχήλου, μπροστά από την τραχεία και έχει σχήμα πεταλούδας. Αποτελείται από 2 λοβούς (δεξιό και αριστερό) που συνδέονται με τον ισθμό και ενίοτε υπάρχει και ένας ακόμα λοβός που ονομάζεται πυραμοειδής. Οι κύριες ορμόνες που παράγονται από τον θυρεοειδή αδενα είναι η θυροξίνη (τ4) και η τριιωδοθυρονίνη (Τ3) που εχουν πολλαπλές δράσεις στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η υπολειτουργία του (υποθυρεοειδισμός) προκαλεί έντονα συμπτώματα κόπωσης και αδυναμίας, δυσκοιλιότητα, ξηρότητα δέρματος, τριχόπτωση, αύξηση βάρους κ.α. Η υπερλειτουργία του θυρεοειδούς (υπερθυρεοειδισμός) αντίθετα προκαλεί απώλεια βάρους, έντονες ταχυκαρδίες, αρρυθμίες, άγχος και ευερεθιστότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις οφθαλμοπάθεια που στην ακραία της μορφή εκδηλώνεται με εξόφθαλμο. Ο θυρεοειδής αδένας μπορεί να εμφανίσει όζους , οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι καλοήθεις στα πλαίσια
οζώδους υπερπλασίας του αδένα . Όμως, πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι ειναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται και να παρακολουθούνται από Ειδικο Ενδοκρινολόγο, καθώς σε ένα ποσοστό 5-10 % μπορεί να υποκρύπτουν καρκίνο θυρεοειδούς.

Η ιατρός παρέχει εξατομικευμένη προσέγγιση στη διάγνωση και θεραπεία της πάθησης αυτής, με προσήλωση στις αρχές της Ιατρικής.

Καλέστε τώρα για ραντεβού.

Καλέστε για ραντεβού: 2107233235

H ιατρός εξετάζει κατόπιν ραντεβού